Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Yhdistyvän Vivendin tulevat pelit vaakalaudalla?

Vivendi Gamesin ja Activisionin muodostaessa pian jättimäisen pelitalon, Varietyn pelialan taustoihin syventyvän blogireportin mukaan osa Vivendin tulevista pelijulkaisuista saattaa joutua hyllytettäväksi kokonaan tulevan yhtiön muuttuvien voimasuhteiden vuoksi.

Activisionin alaisuudessa toimiva pelijätti kierrättäisi Varietyn Ben Fritzin saamien "useiden lähteiden" mukaan kaikki Vivendin tulevat pelit Activisionin johtoportaan kautta läpitarkastukseen, eikä osa Vivendin merkin alla työstävän Sierran peleistä näkisi ehkä lainkaan päivänvaloa tulevaisuudessa.

Kovalle spekuloinnille Fritz antaa perusteeksi Vivendin omistaman Blizzardin, jonka alla tämän hetken ylivoimaisesti suosituin verkkoroolipeli World of Worldcraft lepää. WoWin arvellaan olevan pääsyy Activisionin kiinnostukselle, jonka voi päätellä myös yhtiön tulevasta Activision Blizzard -nimiyhdistelmästä. Tähän nojaten muut Vivendin ja etenkin Sierran pelijulkaisut saattaisivat olla myöhemmin yhdistymisen jälkeen joko suoraan katkolla tai muokkausuhan alla.

Blogissa spekuloidaan myös Vivendin kalliilla hinnalla hankkiman Robert Ludlum -lisenssin tulevaisuutta, sillä Activisionilla on niin ikään samalle lajityyppijanalle menevä James Bond -lisenssi hallussaan. Tälle vuodelle kaavaillut The Bourne Conspiracy, Prototype, Brutal Legend sekä Ghostbusters ovat kuitenkin turvallisesti tulossa työstövaiheiden ollessa jo pitkällä, mutta ensi vuoden tai sitä myöhemmät Vivendi-Sierra -akselin pelijulkaisut ovat kysymysmerkkejä.

- Kaikki on nyt Activisionin käsissä. Ja tämä jättää monta epävarmaa pelikehittäjää Sierralle, tiivistää Fritz päätelmänsä.

Galleria: 

Kommentit

Kovaa, joskin normaalia liiketoiminnan johtamista Activisionilta, jos noin käy. Heikot horjuu elon tiellä, kun isoja päätöksiä kannattavuuden ja uusien linjanvetojen suuntaan pelien kehityksessä tehdään. Raha puhuu edelleen.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi