Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Koulu vaihtoi soittimet Beateratoriin musiikinopetuksessa

Newyorkilainen koulu on päättänyt vaihtaa perinteisesti musiikinopetuksessa käytettävät instrumentit PSP:n Beaterator-peliin.

– Se on täysmittainen studio taskukoossa ja oppilaat voivat oppia musiikkiteoriaa toisessa muodossa. Informaatio on samaa, mutta se vain esitetään erilaisella tavalla. Opit musiikista, opit ilmaisemaan itseäsi ja tekemään omia sävellyksiä, kerrotaan koulun musiikinopettajan sanoneen.

Tähtituottajana ja Suomen ystävänä tunnetun Timbalandin biittien varaan rakennetussa Beateratorissa luodaan helpommillaan tanssi- ja hip-hop-musaa valmiista rakennuspalikoista, mutta mittavaa soundivalikoimaa on mahdollista laajentaa myös omilla sampleilla persoonallisemman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Galleria: 

Kommentit

Ei niitä pelejä nyt joka paikkaan tarvi tunkea :/

Miksei? Onhan opetuspelejä yritetty saada kouluihin jo parin kymmenen vuoden ajan, mutta niissä on vain ollut ongelma, ettei kukaan ole niistä kiinnostunut typerien toteutusten vuoksi.

Niin, mutta jos aidot soittimet vaihdetaan johonki pikkuseen konsoliin, niin ei kyllä hyvin pyyhi. Tästä on instrumentin opetus kaukana.

Tämä on tätä suomen armeijioihin tuli wiit urheilun vuoksi tuonne psp:eet musiikin vuosi kohta sitten tulee varmaan FBI koulutukseen xbox 360,että oppii todellista sodankäyntiä (:

Mikä on nykyaikana "aito" soitin? Voisin vannoa, että nykyaikana lapsille on enemmän hyötyä yleensäkin siitä, että saavat ilmaista itseään, oli "soittimena" sitten huilu taikka jokin modernimpi laite.

Lebe tässä nyt onkin se suurin huoli siinä, että perinteiset on KORVATTU!!! jollain pelillä. Jos tämä peli olisi soitin muitten joukossa niin ok. Mut "only in America."

Kuinka moni muistelee hyvällä ala-asteen pakollisia nokkahuilutunteja? Tuliko niistä kipinä muihin soittimiin? Ei ainakaan mulle. Sen sijaan inho pakollisia soittotunteja vastaan syntyi kyllä.

Ennemmin lähestytään musiikkia lapsille mukavasta näkökulmasta kuin tungetaan rei'itetty muoviputki suuhun ja todetaan, että nyt soitetaan muuten kivasti kaikki yhdessä Ukko Noaa. Pelit voivat olla hyvä vaihtoehtoinen lähestymistapa musiikkitunneille. Jos opettaja pistää soittamaan ensin jotain vaikka Guitar Herossa ja myöhemmin opetetaan soittamaan sama oikealla kitaralla, voidaan oikeasti löytää musiikillisesti lahjakkaat jopa sieltä tarkkisluokalta.

"Niin, mutta jos aidot soittimet vaihdetaan johonki pikkuseen konsoliin, niin ei kyllä hyvin pyyhi. Tästä on instrumentin opetus kaukana."

Tässä on kyse vanhanaikaisen kirjoihin pohjautuvan musiikinTEORIAN opetuksen korvaamisesta/tukemisesta kyseisellä softalla (joka ei siis tosiaan ole millään tavalla verrattavissa Guitar Heron kaltaisiin rytmipeleihin), EI soitinopetuksen hylkäämisestä. Musiikinteoriassa ei keskitytä soitinten soittamisen opetteluun tai edes kosketa soittimiin, vaan nimen omaan siihen teoreettiseen puoleen (rytmi-, sointu- ja sävellysoppi), ja jos tämä auttaa tekemään siitä yksinkertaisempaa ja konkretisoi usein vaikeita käsitteitä helposti ymmärrettävään muotoon, niin eipä tässä ole mitään ongelmaa.

Uutisessa on käytetty harhaanjohtavasti tuota "korvaa perinteiset instrumentit" lausetta, sillä siitä tässä ei ole edes kyse. Musiikinteorian tunneilla harvemmin kukaan muu pääsee edes koskemaan mihinkään soittimiin kuin opettaja (hänkin yleensä pianon ääressä antamassa esimerkkejä). Tunneilla keskitytään enemmän vain juurikin sävellysten kokonaisvaltaiseen ymmärtämiseen nuotitusta tarkastelemalla ja kuuntelemalla..

"Jos opettaja pistää soittamaan ensin jotain vaikka Guitar Herossa ja myöhemmin opetetaan soittamaan sama oikealla kitaralla, voidaan oikeasti löytää musiikillisesti lahjakkaat jopa sieltä tarkkisluokalta."

..veti kyllä täysin sanattomaksi..

Näinkö teki. Miksi?

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi