Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Esikatselu: Eternal Darkness: Sanity's Requiem

Eternal Darkness kehitettiin aluksi N64-peliksi, mutta GameCuben lähestyessä julkaisuaan Silicon Knights päätti vaihtaa pelin kehitysalustan N64:stä GameCubeen. Peli oli kehityksessä yli 3 vuotta, eikä odotus todellakaan ole ollut turhaa.

Eternal Darkness alkaa, kun nuori nainen nimeltä Alex Roivas kuulee ainoan elossa olevan sukulaisensa, isoisänsä Edwardin, saaneen surmansa. Edwardin ruumis löytyy päättömänä, eikä hänen kartanossaan ole minkäänlaisia murtojälkiä. Koko tapaus haiskahtaa noituudelta, ja Alex lähtee tutkimaan isoisänsä kartanon salaisuuksia. Hän törmää kartanossa mystiseen Tome of Eternal Darknessiin ja alkaa tutkimaan sitä. Kirja on jaettu kappaleisiin, jotka on piilotettu eri puolille taloa. Aina kun Alex löytää uuden kappaleen ja alkaa lukemaan sitä, pääsee pelaaja pelaamaan kyseisen kappaleen tarinan.

Pelin 12 kappaletta sijoittuvat eri ajanjaksoihin, aina antiikista nykyaikaan. Jokainen kappale sisältää ajalleen ominaisen miljöön aseita myöten, ja tässä pelin varsinainen hienous piileekin: 12 erilaista pelattavaa hahmoa, joiden erilliset pienet tarinat kietoutuvat yhdeksi jännittäväksi kertomukseksi. Vielä kun monimutkaista tarinaa on maustamassa erinomainen ääninäyttely, on tunnelma täysin omaa luokkaansa.


Tunnelmapuoli on esimerkillisesti tehty ja pelattavuuteenkaan ei onneksi ole kiinnitetty yhtään vähempää huomiota. Kontrollit ovatkin niin yksinkertaiset, että pelaaminen onnistuu täysin käyttämällä vain analogitikkua sekä A- ja B-nappeja. B on pelin toimintonappi ja sen tehtävä muuttuu tilanteen mukaan. Se muun muassa avaa ovet, tarkastelee esineitä ja lataa tyhjät aseet. R-liipaisimella voi lukita vihollisen kohteeksi ja kohdistaa hyökkäyksensä sen päätä tai käsiä kohti. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että zombien päiden irroittelu ei ole yhtä hankalaa tuuripeliä kuin RE:ssä.

Jokaisella pelihahmolla on kolme mittaria, jotka kertovat hahmon energiatason, taikavoimat ja mielenterveyden tilan. Mielenterveysmittarin pudotessa nollaan hahmot alkavat kuulla omitusia ääniä ja kohtaamaan hulluuskohtauksia, joista lisää voi halutessaan lukea alempaa.

*** SPOILER ***

Hulluuskohtaukset ovat hetkellisiä tilanteita, joissa pelaajaa yritetään hämätä. Pelihahmo voi esimerkiksi muuttua zombiksi, tai jopa räjähtää kesken pelin. Huoneet voivat kääntyä ylösalaisin tai pelihahmo voi alkaa vajoamaan maan sisään. Hulluusefekteillä yritetään myös sekoittaa pelin ulkopuolella pelaavan henkilön päätä: televisio voi sammua, tai ruutuun voi ilmestyä äänenvoimakkuuden säädin, joka kadottaa vähitellen äänet. Itse lähdin hädistämään ruudulta kärpästä, mutta vain huomatakseni että se olikin ruudun "väärällä puolella". Hulluus teki tehtävänsä.

*** SPOILER ***


Pelistä löytyy myös 12 erilaista taikaa, joilla voi mm. taikoa esineitä tehokkaammiksi tai manata hirviöitä esiin. Taikajärjestelmä perustuu kolmeen päävoimaan, joita merkitään punaisella, sinisellä ja vihreällä värillä. Päävoimat toimivat kivi-paperi-sakset -menetelmällä, tarkoittaen sitä että toinen väri on tehokas toista vastaan, ja häviää toiselle.

Eternal Darkness: Sanity's Requiem jatkaa Mario Sunshinen perässä GameCuben laatupelien sarjaa. Se karistaa osittain Cuben lastenkoneen mainetta karmaisevilla kauhukohtauksillaan, mutta ei ylly liialliseen mässäilyyn. Jos hankit syksyllä vain yhden pelin, hanki tämä.

Kirjaudu kommentoidaksesi