Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

WaveBird testissä

Nintendon uusin lisävaruste GameCubelle, langaton WaveBird-ohjain, ilmestyi kesällä Yhdysvalloissa ja on vihdoin saapunut myös Eurooppalaisten pelaajien ihmeteltäväksi. Yhdysvalloissa suuren suosion saanut ohjain ei eroa teoriassa GameCuben alkuperäisohjaimesta muutoin kuin johdottomuudellaan ja tärinättömyydellään. Käytännössä asian laita on kuitenkin toinen. Cuben perusohjaimen johdon pituus on noin 2 metriä. Kun tuskin kukaan haluaa istua kahden metrin etäisyydellä TV:stään, on lähes poikkeuksetta napattava Cube TV-tasolta lattialle, ja vedettävä vähän lähemmäksi pelaajaa. Ja jos perusohjaimella halutaan pelata extreme-etäisyyksiltä, tulee peliasennosta yleensä luonnoton ja epämukava. Onneksi näin herran vuonna 2002 Nintendo on siunannut pelaajia langattomalla WaveBird-ohjaimellaan.

WaveBirdin pakkauksessa tulee luonnollisestikin itse ohjain, vastaanotin, ja 2 AA-paristoa. Nintendon mukaan kahdella paristolla voisi pelailla jopa 100 tunnin ajan, enkä muutaman kuukauden testiajan perusteella ala epäilemään tätä väitettä kovin suuresti. Idealtaan yksinkertainen, mutta käytännössä todella hyödyllinen langattomuus on toteutettu radioaalloilla muinaisen infrapunan sijaan, joten suoraa näköyhteyttä vastaanottimeen ei tarvita. Cuben ja ohjaimen välissä voi olla valtavia esteitäkin, ja jopa pelaaminen seinien läpi onnistuu. WaveBirdin signaali tavoittaa vastaanottimen täysillä paristoilla jopa kymmenien metrien päästä.

Ohjaimen lähettämät signaalit kulkevat 16 eri kanavalla, joita säädetään pyörittelemällä ohjaimessa ja vastaanottimessa olevia kiekkoja. Tämä mahdollistaa jopa 16:lla WaveBirdillä pelaamisen samassa tilassa. Hieman harvinainen tilanne, mutta hyvä ettei suurimmissakaan Cube-kekkereissä tule ongelmia taajuuksien suhteen. Jos käytössä on 2 WaveBird-vastaanotinta, on molemmat mahdollista säätää samalle kanavalle kuin yksi ohjain ja pelata sitten "molemmilla" ohjaimilla samaan aikaan. Turha toiminto, mutta pakkohan sitäkin oli kokeilla.

WaveBirdissä ei ole tärinää, sillä se olisi vaatinut ohjaimen ja vastaanottimen välille kaksipuoleisen yhteyden, sillä täytyisihän Cuben lähettää ohjaimelle tietoa milloin täristä. Tämä olisi nostanut ohjaimen hintaa, ja tärinämoottori puolestaan virrankulutusta. Jonkin ajan totuttelun jälkeen tärinää ei enää kaipaakaan ja WaveBirdillä pelailee aivan kuin normaalillakin ohjaimella, tosin vaivattomammin. Yksi pikkuvika ohjaimesta löytyy: se ei ilmoita millään lailla patterien vähyydestä. Kun pattereissa on vähän virtaa jäljellä, lyhenee ohjaimen kantama huomattavasti, ja hahmo alkaa nykimään ruudulla signaalin pätkimisestä johtuen. Pikkuvika, mutta olisin toivonut edes jonkinlaista merkkivaloa, kuten GBA:ssa.

Mainio lisälaite. Jos aloitan yksinpelin, en enää kaivakaan Cubea kaapista esiin ja raahaa sitä eteeni, vaan nappaan hyllystä WaveBirdin ja alan pelaamaan. Moninpeleissäkään tilanpuute ei ole ongelma, kun kaikkien pelaajien ei täydy ahtautua muutaman metrin päähän Cubesta. Jos WaveBirdin hinta ei olisi Suomessa niin korkea, kehottaisin jokaista lisäohjainta kaipaavaa pelaajaa hankkimaan tämän tavallisen ohjaimen sijasta. Mutta kun WaveBirdin hinta kattaa yhden pelin kannattaa sen hankintaa miettiä kahdesti.

Kirjaudu kommentoidaksesi