Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Xbox tuli taloon - Sivu 2

Xbox - konsoli

No niin, sitten itse asiaan. Jäimme siihen kohtaan missä oloni oli kuin jouluna eli nyt sen kovan paketin kimppuun...

Xbox tosiaan on maineensa veroinen, eli iso, 32 cm leveä, 9 cm korkea ja 26cm syvä. PS2 näyttää sen rinnalla pieneltä ja laihalta, samoin Dreamcast. Omaa silmääni konsolin ulkonäkö miellyttää ja kotelo vaikuttaa kestävältä ja laadukkaalta ja pohjassa on isot tassut joilla Xbox pysyy tukevasti paikallaan. Eject-nappulan takaa hohtaa hienosti "Xbox:n-vihreä"-valo, tosin konsolin päällä oleva vihreä muoviympyrä on jotenkin halvan näköinen. Xboxissa on edessä Eject-nappula ja virta-kytkin. Takana ovat ethernet- ,televisio- ja sähköverkkoliitännät. Paketin mukana tulevat normaalit perusvälineet eli yksi peliohjain, sähköjohto, RCA-kaapeli, käyttöohje sekä kasa erilaisia mainoslehtisiä Xboxista ja sen peleistä.

Xboxissa ei ole ollenkaan minkäänlaista valmiustilaa vaan kone sammutetaan aina kokonaan. Voisi luulla että kylmä-käynnistys jotenkin kuluttaa konetta enemmän kuin valmiustilasta herääminen, mutta eipä kai sitten niin ole, luulisi että Microsoftin insinöörit siinä tapauksessa sellaisen olisivat tehneet.

Ensimmäisen huomioni kiinnittyi kovalevyn ruksutukseen, jonka kuuleminen on aika jännä tunne kun ääni tulee konsolin sisältä. Toinen heti huomaamani seikka oli todella lyhyet latausajat. Pelit käynnistyvät erittäin nopeasti, ja pelilevyillä olevat useat demo-leffat käynnistyivät lähes kokonaan ilman viivettä. Hyvin on Microsoft tämän puolen hoitanut. Myös itse konsoli käynnistyy nopeasti alkuvalikkoihin jotka ovat, jälleen kerran, tyylikkään Xbox:n-vihreät. Valikot ovat selkeät, niissä valitaan normaalit kuva- ,ääni- ,kieli, ja aika-asetukset. Mielenkiintoinen lisäominaisuus on "parental lock". Pohjois-Amerikassahan on peleissä ja DVD-elokuvissa käytössä ESRB-luokitukset. Valikoista voi valita tasot All, M (mature), T (teen), E (everyone), K-A (kids to adults), EC (early childhood) ja None. Jos joku tasoista on valittuna, Xboxissa voi käyttää vain kyseistä tasoa tai sitä alempaa olevaa peliä tai elokuvaa. Peleille ja elokuville voi määrätä eri tasot, eli jos haluaa että lapsi saa pelata Haloa mutta ei halua että hän katselee väkivaltaelokuvia, tämäkin onnistuu. Jos asetukset ovat käytössä, niiden muuttaminen on koodin takana. Onhan tämä toki näppärä ominaisuus huolehtiville vanhemmille mutta henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että tämä on lähinnä laiskoille vanhemmille jotka eivät itse jaksa valvoa mitä lapsi pelaa...

Toinen uusi ominaisuus on musiikin kopioiminen kovalevylle. Eli kun asettaa audio-CD:n konsoliin, voi kopioida joko kaikki tai valitsemansa kappaleet kovalevylle ja muodostaa omia musiikkikokoelmia joita sitten voi käyttää esimerkiksi peleissä taustamusiikkina, olettaen tietysti että peli tukee tätä ominaisuutta. Ominaisuus on ihan mukava, huvikseni ajelin Project Gothamissa kilpaa kuunnelleen Turos Hevi Geen joululauluja. ;-)

Olin lukenut paljon negatiivista Xboxin peliohjaimesta, se kuulemma on aivan valtavan suuri. Yllätys olikin kun ohjain istui kuin valettu käteeni, ainoastaan kaukana aivan oikeassa yläkulmassa olevien valko/musta-nappien käyttö vaatii vähän totuttelua. Itselläni ei ole kovin isot kädet joten en ymmärrä miksi jenkkilässä nousi haloo peliohjaimen suuresti koosta, mutta makuasiahan tämäkin tietenkin on. Ja ne liipaisimet...Dreamcastin ohjaimista kaipasin analogi-liipaisimia myös PS2:sella mutta eipä niitä Sonyn Dualshokissa ole. Analogi-liipaisimet ovat loistavat autopeleissä jos ei omista rattia ja polkimia. Myös ammuskelupeleissä "liipaisimen vetäminen" tuo aivan toisen fiiliksen kuin vain perinteisen napin painaminen. Muutenkin Xboxin ohjain istuu hyvin käteen(i) ja nappulat tuntuvat jämäkiltä ja laadukkailta. Itselleni Xboxin ( ja Dreamcastin) ohjaimen muoto sopii paremmin kuin Sonyn Dualshockin, saan jotenkin luonnollisemman otteen "pulleasta" peliohjaimesta. Yksi pieni mutta arvokas ominaisuus on pitkä peliohjaimen johto sekä nerokas inline release-ominaisuus, eli johto "katkeaa keskeltä" ylimääräisistä liittimistä jos sitä vahingossa voimakkaasti nykäisee. Tämä on ainakin itselläni erittäin tarpeellinen ominaisuus, koska pari kertaa olen ollut sydänkohtauksen partaalla kun kissa on juossut Dreamcastin ohjaimen johtoon sillä seurauksella että konsoli rymisteli lattialle...

Seuraava sivu >

Kirjaudu kommentoidaksesi