Amerikkalaisyhtiö Activision Blizzardin toimitusjohtaja Robert "Bobby" Kotick lataa Financial Timesin haastattelussa kovia syytöksiä niin Sony Interactive Entertainmentin kuin kansainvälisten kilpailuviranomaistenkin suuntaan.
Syytökset koskevat viime vuoden alussa sovittua jättimäistä yrityskauppaa, jossa amerikkalainen Microsoft tiedotti ostavansa Activision Blizzardin massiivisella 68,7 miljardin dollarin summalla. Kauppaa ei tosin vieläkään ole saatu viimeisteltyä, sillä diilin tiellä ovat olleet muun muassa kilpailuviranomaiset niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin, unohtamatta varsinaisia kilpailijoita, kuten Sonya.
Ison-Britannian, EU:n ja Yhdysvaltojen kilpailuviranomaiset ovat tutkineet viime kuukausina tarkoin kaupan taustoja ja esittäneet vastalauseita yrityskaupan suuntaan. Viimeisimpiin käänteisiin lukeutuu Ison-Britannian kilpailu- ja markkinaviranomaisen (CMA) lausunto, jonka mukaan kauppa vähentäisi kilpailua ja aiheuttaisi "korkeampia hintoja, vähemmän valintoja tai innovaation hiipumista Britannian pelaajille".
Kotick ilmaisi Financial Timesin haastattelussa huolensa virastoissa ilmaantuvia mahdollisia "ideologioita" kohtaan ja väitti, että Sonyn toimitusjohtaja Jim Ryan olisi katkaissut keskusteluyhteyden niin Activision Blizzardin kuin Microsoftinkin suuntaan, samalla kun muiden firmojen johtajisto olisi myös lakannut vastaamasta Activisionin ja Microsoftin puheluihin.
– Sonyn koko johtajisto lakkasi yhtäkkiä puhumasta kenelläkään Microsoftin sisällä. Luulen, että Sony yrittää kaikin keinoin sabotoida yrityskauppaamme, Kotick kertoi ja jatkoi:
– On absurdia ajatella, että yhtiömme (Activision Blizzard) tai Microsoft ei tukisi jatkossa millään tavalla PlayStationia pelien muodossa.
Sonylta tiedusteltiin Financial Timesin puolelta kommenttia asiaan, johon yhtiön tiedottaja vastasi:
– Olemme edelleen yhteydessä Microsoftiin, eikä meillä ole asiasta tällä hetkellä enempää kerrottavaa.
Kotick kertoi FT:n haastattelussa myös olevansa optimistinen sen suhteen, että kauppa Microsoftin kanssa saataisiin maaliin tämän vuoden heinäkuuhun mennessä. Yrityskauppaa käsitellään tällä hetkellä myös Yhdysvaltain kauppakomission kanssa, johon Microsoft palkkasi meritoituneen lakinaisen Beth Wilkinsonin, naisen, jonka komissio palkkasi vuonna 2012 tutkimaan Googlen toimintaa.
– Mikäli komission kanssa mennään käräjille asti, hän vaikuttaa sellaiselta henkilöltä, joka murskaa heidät, Kotick vakuutti.
Viime kuussa Microsoft syytti Sonya EU:n asiamiehen harhaanjohtamisesta liittyen Call of Dutyn pitämiseen PlayStationilla, joka on yksi isoimmista kiistakapuloista yhtiöiden välillä. Sonyn toimitusjohtaja Jim Ryan tapasi tammikuussa väitetysti Euroopan digitaalisesta valmiudesta vastaava komissaarin Margrethe Vestagerin keskustellakseen hänen kanssaan kilpailevan yhtiön eli Microsoftin aikeista.
Microsoftin viestintävastaava Frank X. Shaw kommentoi asiaa tammikuun loppupuolella Twitterissä puolestaan toteamalla, etteivät Sonyn syytökset Call of Duty -sarjan myynnin rajoittamiseen liittyen pidä alkuunkaan paikkansa.