Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Xbox 360:n takuukäytännöt muuttuvat Euroopassakin

Microsoftin Graeme Boyd kertoo blogissaan, että Xbox 360:n huoltokäytännöt muuttuvat myös Euroopassa. Nyt takuuajan umpeuduttua korjautetuille konsoleille annetaan vuoden takuu. Huolto maksaa kuitenkin tässä tapauksessa 105 euroa sekä asianmukaiset verot.

Mikäli pelikoneen korjauttaa takuun voimassaoloaikana, säilyy laitteella jäljellä ollut takuu, mikäli tämä on yli 90 päivää. Muussa tapauksessa konsoli saa 90 päivän takuun.

Galleria: 

Kommentit

Suomessa asiaankuuluvat verot lienee se 22%:n ALV tuohon päälle. No onhan tuo halvempaa kun core mallin ostaminen. Ja minä en ainakaan ole purnaamassa kun omia etuoikeuksiani parannetaan :)

mitenköhän tuossa mennään jos esim. päivitys rikkoo koneen takuuajan jälkeen? mennäänkö silloin ilmaiseen korjaukseen vai joutuuko maksamaan?

Moonwolffilla erittäin hyvä kysymys... Pakkohan kai tuollaisessa tapauksessa hajoamisen mennä jonkun muun piikkiin kuin kuluttajan.

Kysymystä kannattaa esittää varmaan suoraan tuonne blogin kommentteihin, jossa sille ehkä saadaan munkilla vastaus.

Rikkooko windows päivitykset teidän tietokoneenne? aivan...
ei ne livestä tulevat päivitykset myöskään riko teidän xboxejanne :)

kuuleri tainnut unohtaa sen surullisen kuuluisan dashboard päivityksen joka todellakin rikkoi konsolin jos se kytkettiin ensimmäistä kertaa liveen ja päivitettiin heti.

ai, kumma kun ei sitten kaikkia rikkonut? vai onko ne boxit jotenkin erilailla sitten valmistettu jotka eivät menneet rikki? kumma juttu....

Jos koneessa ei ollut keväällä julkaistua päivitystä, ja asensi syyspäivityksen, kone kosahti.

Se dashboard-päivitys ei varsinaisesti rikkonu koneita, vaa jumitti niitten softan nii, ettei ne voinu enää toimia normaalisti. Mikää software-päivitys ei voi rikkoa konetta suoraa, vaa se voi aiheuttaa sen, et koneesee tulee sisäine virhe, joka voi johtua ohjelmistovirheestä joka on antanut prosessorille vääriä käskyjä ja tuon jälkeen prosessorin liitokset eivät välttämättä kestä.

Itse olen ainakin toistaiseksi luullut, että hyödykkeen tuottajan tai jälleenmyyjän antama takuu ei ole juridisesti kuluttajaa sitova, vaan se määritetään viranomaisen toimesta sitä käsittelevässä laissa, tässä tapauksessa kuluttajansuojalaissa.

Ellen nyt aivan väärässä ole, käsittääkseni kuluttajan ei tarvitse olla missään tekemisissä alkuperäistuottajan(Microsoft) kanssa, vaan vain sen liikkeen, josta laatikkonsa on ostanut. Edelleen käsittääkseni edes kuittia ei tarvita, vaan riittää että tuotetta myydään siinä putiikissa. Yhä käsitykseni mukaan kuluttajansuojalaki puhuu odotusarvoisesta toimintakestosta, jos tuotteen ei pitäisi lahota kaiken järjen mukaan sen kuuden kuukauden (tai mitä ne nyt lupaakaan) jälkeen, eikä se ole johtunut kuluttajan väärinkäytöksestä (eli ei kannata lähteä tekemään omia modipelleilyjään), on myyjällä laillinen velvollisuus korjauttaa se/vaihtaa uuteen/antaa rahallinen korvaus tms.

Tämä toki melkoiselta mutu-tuntumalta, mielelläni joku voisi selventää.

Hommaa tosin mutkistaa se, jos Microsoft itse rikkoo konsolin verkon välityksellä, kuten tunnetusti on jo tapahtunut.

Juridisesti tapaus on toki selvä - Microsoft on tällöin syyllistynyt vahingontekoon vaurioittamalla toiselle kuuluvaa omaisuutta - mutta kuluttajan kannalta käytännön selvittelyt ovat astetta hankalampia, kun ei enää voikaan asioida paikallisen pelikauppiaan kanssa vaan pitää neuvotella korvauksista kansainvälisen megakorporaation kanssa.

Okei, luin hatarasti enkä huomannut tuota päivitys-hommelia. Enpä ole moiseen juttuun eläessäni törmännyt.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi