Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Kevyttä verkkoroolipeliä turmion ringissä

”Tavoitteemme oli luoda toimintaroolipeli, jota kuka tahansa voisi pelata Xbox Livessä ilman stressiä”, kertoo Henry Lee, Kingdom Under Fire -sarjan tuoreimman osan ohjaaja, pelinsä lähtökohdista. Toden totta, Circle of Doom on kulkenut kauas siitä, mistä sarja on tunnettu: massiivisista taisteluista ja strategiasta. Se ei istu yksi yhteen perinteisten konsoliroolipelienkään kanssa, vaan on hahmonkehityksensä ja tarinansa puolesta rankalla kädellä yksinkertaistettu.

Aluksi kehitysryhmän suunnitelmiin ei edes kuulunut yksinpelitilaa, mutta ilman sitä lopullinen peli ei olisi läpäissyt Microsoftin vaatimuksia. Vaikka pääpaino on edelleen 2–4 pelaajan yhteistyömoninpelillä, lyhyeen juoneen haluttiin tiettyä syvyyttä. ”Halusin kertoa pelaajille, minkälainen näkemykseni ihmisluoteesta on”, Lee selventää. ”Ehkä tahto on ohjelma, joka painii tietyn tavoitteen eteen, ja henki saattaa olla tietoa, joka kiteyttää muistot – sen sorttisia asioita.”

Roolipeleille tärkeän hahmonkehityksen saralla Circle of Doom eliminoi monimutkaiset kehityksestä kertovat tilastot ja pyrkii korjaamaan vajetta varusteiden rakentelulla. Pelaajat pystyvät yhdistämään erilaisia esineitä toisiinsa luodakseen entistä parempia miekkoja, jousia ja muita välineitä. Leen mukaan esimerkiksi heittotähteä on mahdollista parantaa siten, että yhdellä heitolla kädestä lähtee useita tähtiä ja samat tähdet lävistävät monia vihollisia.

Aivan yhtä pitkälle yksinkertaistuksissa ei sentään mennä kuin viimeaikaisissa räiskintäpeleissä, joista on poistettu osumapisteet ja energiapakkaukset kokonaan. Pelihahmolla on kolme attribuuttia, joista HP kertoo hahmon kunnosta ja SP toimintavoimasta. Jokainen miekanisku ja taika kuluttaa tietyn määrän SP-voimaa, joten varsinkin raskasta aseistusta kantavan hahmon on syytä sijoittaa kokemuspisteitään toimintavoiman pidentämiseen, jos haluaa pysyä taistelukuntoisena suurissakin koitoksissa. Kolmas attribuutti on onni, joka lisää esimerkiksi kaatuneiden vihollisten pudottamien rahasaalisten tiheyttä.

Kevyiden roolipelielementtien ohella peli erottuu selkeimmin edeltäjistään ympäristöissä. Tapahtumat etenevät avointen taistelukenttien sijaan putkimaisissa fantasiamaailmoissa, joita kasataan satunnaisgeneraattorin avulla. Lee kertoo, että ratkaisulla on pyritty varmistamaan pelaajan viihtyvyys, vaikka lajityyppi vaatii jonkin verran tapahtumien toistoa.

Pelityyliin ja toimintaan vaikuttavat suuresti kuusi valittavissa olevaa soturia, joista neljällä on jopa yksilöidyt juonikuviot. Nopeat hahmot ovat ketteriä taisteluissa, mutta raskaat kestävät enemmän itseensä kohdistuvia hyökkäyksiä. Vapaaehtoista lisähaastetta on tarjolla vielä eri vaikeustasojen muodossa, sillä kinkkisimmät tasot nostavat vihollisten varustetason pelaajaa korkeammalle.

Lee mainitsee, että Circle of Doomissa teknistä päänvaivaa tuotti melko ironisesti hahmomäärien ja yksityiskohtien tasapainotus, vaikka studio on aiemmin puskenut kuvaan tuhansittain vihollisia. ”Luulen, että on mahdotonta yltää täysin tasaiseen ruudunpäivitykseen, kun liian monta vihollista ilmestyy kuvaan. Tavallisesti peli pystyy näyttämään noin 30 hahmoa ilman ongelmia.” Pelatessa ruudunpäivitys notkahtelee silloin tällöin, mutta ei vaikuta ratkaisevasti toimintaan. Kuvasuunnittelun puolesta peli ansaitsee puhtaat fantasiapaperit pehmeine valoineen ja jylhine maisemineen.

Jos fanin mieltä käyvät kaihertamaan sarjan uudet urat, ei huolta. Kehittäjät eivät ole hukkaamassa erityisosaamistaan, vaan oikea jatko-osa alkuperäisen Xboxin The Crusadersille on jo työn alla. ”Peli paljastetaan pian, joten pysy kuulolla”, Lee lupailee. ”Circle of Doom on lähinnä spin-off-toimintaroolipeli, jolla vedotaan uuteen yleisöön kovimpien fanien ohella. Olemme yrittäneet luoda roolipelin, joka on samalla sekä yksinkertainen että syvä.”

Miten Blueside on tavoitteessaan onnistunut, se selviää pian KonsoliFINin arvostelussa.

Ennakko pohjautuu XCN-verkon tuottamaan haastatteluun. Kysymykset esittivät GameVillage, MSXbox-World, MondoXbox ja XboxGameZone.

Kingdom Under Fire: Circle of Doom julkaistaan Xbox 360:lle helmikuun alussa.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi