Pääkopalle pikkupähkäiltävää
More Brain Training from Dr. Kawashima: How Old Is Your Brain? on perusperiaatteiltaan täysin samanlainen peli kuin edeltäjänsä. Ideana on työllistää aivoja yksinkertaisilla peruspulmilla, jotta ne eivät pääsisi surkastumaan. Nämä pulmat voivat sisältää joko päässälaskua, loogista päättelyä tai yksinkertaista ohjeiden seuraamista. Avainasemassa on DS:n kosketusnäyttö, jonka avulla raapustetaan niin numeroita kuin kirjaimiakin. Muodontunnistus toimii hyvin, mikäli siihen osaa mukautua. Joissain tapauksissa eteen saattaa tulla kuitenkin ongelmia. Mikäli on esimerkiksi tottunut raapustamaan kakkosen nokkaan silmukan, se onkin pelin mielestä yllättäen yhdeksikkö. Myös ison I:n ja pienen l:n välinen ero tuntuu riippuvan henkimaailmassa kulloinkin vallitsevasta mielentilasta. Pieniä myönnytyksiä tekemällä ja pelin sääntöjen mukaan leikkimällä virheistä voi syyttää itseään.
Harjoitusohjelmia on tarjolla aluksi vain muutama. Lisää saa aktiivisella pelaamisella, sillä joka päivästä, jolloin peliä pelataan, saa kalenteriin leiman. Kun leimoja on tarpeeksi, lisätään repertuaariin uusi harjoitusohjelma. Peruspäässälaskua ja anagrammin muodostusta saa harjoitella ensimmäisen viikon ajan, ja kaikki ohjelmat avatakseen täytyy pelaajan noudattaa tohtori Kawashiman neuvoja noin kolmen viikon ajan. Tämän jälkeen tarjolla on erilaista puuhaa pianon pimputuksesta väärinpäin olevan kellon viisarien tulkintaan. Uuden pelimuodon saaminen on pelin kiinnostavin osuus, tosin osittain siitä syystä, että se rikkoo muuten kovin monotonisen kiertokulun. Mukavana poikkeamana toimivat myös parin päivän välein tarjolla olevat akronyymien keksimiset ja pisteiden yhdistelyt kuvan muodostamiseksi.
Vartti päivässä pitää tohtorin tyytyväisenä
Samojen harjoitusten toistaminen on mielekästä vain tiettyyn pisteeseen saakka. Peli tallentaa jokaisen pelaajan (pelikortille mahtuu 4 profiilia) parhaat tulokset kustakin harjoitusmuodosta, ja omien tulosten parantaminen ja vertailu muiden vastaaviin lisäävät pelin ikää hieman. Tohtori Kawashima muistuttaakin tasaisin väliajoin, että peli on hauskimmillaan, kun pelaajia on maksimimäärä. Pelin huikeat myyntiluvut Japanissa eivät hätkähdytä enää niin paljon, kun huomaa, miten aktiivisesti peli kauppaa itseään pelaajan tuttaville. Vähän väliä pelaajaa kannustetaan esittelemään tuttaville Quick Play -kevytvaihtoehtoa, ja muun muassa allekirjoittaneen anoppikokelaskin pohti hauskan vekottimen hankintaa peliä kokeiltuaan.
Pelin kohderyhmä on epäilemättä satunnaispelaajat, ja tämä näkyy pelin kestossa. Päivittäinen peliaika rajoittuu todellakin pelin edeltäjän nimessäkin esiintyneeseen 15 minuuttiin, jonka jälkeen harjoitusmuodot on käyty läpi. Mukaan ympätty sudoku-valikoima tarjoaa tervetullutta vaihtelua, ja onpa peliin piilotettu Dr. Mario -kloonikin, joka on kuitenkin vaihtoehdoiltaan valitettavan rajoittunut. Jokapäiväisenä pikkupuuhana tämä menee, mutta syvempää pelikokemusta odottavat joutunevat pettymään. More Brain Trainingin pitäisi löytyä suomalaiskaupoistakin alehinnalla varustettuna, sillä täysihintaisena se on ylihinnoiteltu. Matkapuuhaa kaipaavat, sudokuista pitävät DS-omistajat voivat kuitenkin lisätä arvosanaan puolisentoista pistettä.
Kommentit
"More Brain Trainingin pitäisi löytyä...
"More Brain Trainingin pitäisi löytyä suomalaiskaupoistakin alehinnalla varustettuna, sillä täysihintaisena se on ylihinnoiteltu."
Vaan eipä löydy. Itse asiassa en ole vielä koskaan nähnyt yhtäkään DS:n peliä alehintaisena. 45-50 euron hinnat jo hirvittää kun lähentelee "oikeiden" koneiden pelien hintoja.. tämä taitaa kuitenkin irrota alle 40 euron?
Mutta joo, aika väsyneeltä alkaa jo tuntua nämä erilaiset training pelit.. ja sama homma että kun ekaa brain trainingia antoi vanhemmille yms testattavaksi, niin johan kolahti heillekin.
Väsyneeltä myös siksi, että esim selaimeen saa tämmöistä kamaa ihan ilmaiseksi netistä (tosin ilman kosketusnäyttöä, mutta tuskin kukaan näitä pelaa kynänkäytön takia).
Kommentoi
Kirjaudu kommentoidaksesi