Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Batman: Arkham City

Rocksteady onnistuu "mahdottomassa", ja parantaa lähes jokaisella osa-alueella parin vuoden takaista Arkham Asylumia. Toimivaa taistelumekanismia ei ole muutamaa uutta erikoisliikettä lukuunottamatta muutettu, eli jopa turhankin paljon rivivihollisten mättämistä sisältävä juoni pysyy taisteluiden osalta viihdyttävänä alusta loppuun. Mekanismi toimii kombojen pohjalta, eli muutaman iskun tai väistön saatuaan aukeaa mahdollisuus erikoisiskuun. Liikkeitä on erilaisia, aseen tuhoamisesta useamman maassa makaavan lopulliseen tinttaamiseen. Taistelusta kertyvät kokemuspisteet annetaan maksimikombon sekä liikkeiden monipuolisen käytön perusteella, eli mekanismiin todella kannattaa perehtyä.

Toisin kuin Asylumin putkimainen vankilasaari, Cityn puolella liikkuminen tapahtuu vapaaseen tyyliin kaupungissa. Vaikka kaupunki, kuten peli muutoinkin, onkin graafisesti upea ja monipuolinen, niin pientä mielikuvituksen käyttöä olisi voinut toivoa. Nyt alueet eivät tahdo jäädä erityisesti mieleen, vaan suunnistaminen tapahtuu puhtaasti kompassin avulla. Liitelyyn perustuva nopea liikkuminen on kuitenkin siinä määrin nopeaa, että alueen päästä päähän etenemiseen ei muutamaa minuuttia enempää saa aikaa kulumaan.

Tarinan osalta City ei kykene edeltäjänsä tiukempaan kirjoitettua tarinaa päihittämään, vaan tuoreimman osan paketti rönsyilee vähän joka suuntaan ilman selkeää suuntaa. Batmanin viholliskaarti on edustettuna liiankin kanssa, eikä osaan jää oikein minkäänlaista kontaktia. Vähemmän olisi ollut enemmän, tai sitten olisi Rocksteadyn kirjoittaa tarinaan vielä lisää sisältöä; Nyt se valitettavasti jää turhan ohueksi. Dialogi on toimivaa, ja vaikkei suuria viittauksia Batmanin aiempiin seikkailuihin ole, niin verbaalisen sodankäynnin jäljiltä jää kuva, että historiaa löytyy. Tosin etenkin Jokerin muutamia viittauksia varten on suositeltavaa, että Asylum olisi pelattu läpi aiemmin. Välttämätöntä se ei kuitenkaan ole, sillä jonkinlaisen käsityksen tapahtumista saa muutoinkin.

Tarinan läpäisyyn menee aikaa vähän alle kymmenen tuntia, jonka jälkeen on tarjolla joko loput sivutehtävät, Arvuuttajan haastetehtävät tai New Game Plus -tarinan. NGP tarjoaa saman tarinan alusta kuitenkin siten, että alkuperäisellä kerralla kerätyt kyvyt ja aseet löytyvät jo valmiiksi. Tämä tarjoaa etenkin pelin alkuun selvästi uuden lähestymistavan, kun vihollisia voi lähestyä uusilla tavoilla. Vaikeusastetta on toki kiristetty alkuperäisestä kerrasta aavistuksen, eikä vihollisten päälle enää ilmesty varoitusta heidän iskiessään. Täten pelaajan täytyy olla myös valppaampi tilanteen osalta. Vaikeusaste ei kuitenkan järin kummoinen ole, sillä NGP:n läpäisin hardilla alle viiden kuoleman.

Tarinan edetessä kerättävät neljäsataa Arvuuttajan trophya avaavat pelin ulkopuolisia Arvuuttajan haastetehtäviä. Haasteita on kahdenlaisia, yksittäinen haaste ja kampanja. Molemmat koostuvat joko neljän kierroksen taistelusta tai yhden, enemmän Battis-henkisen predator-kierroksen läpäisystä erilaiset tehtävät suorittaen. Taisteluissa tulee saavuttaa X-määrä pisteitä yhteensä, predatorissa esimerkiksi pelästyttää vihollinen savukranaatilla tai ripustaa jaloista katon rajassa olevaan palkkiin. Haasteet menevät mekanismin ymmärrettyä helposti, mutta kampanja ei enää niinkään. Kampanja koostuu kolmesta haasteesta, joiden suorittamiseksi on kaiken lisäksi annettu erilaiset valittavat haasteen tuojat. Taistelussa viholliset saattavat esimerkiksi olla vaarallisempia tai käyttää aseita, predatorissa taas alue on valmiiksi miinoitettu tai aikarajoituksella varustettu.

Kokonaisuutena Batman Arkham City on ehdottomasti pelivuoden 2011 parasta A-luokkaa, ja muutamista pienistä takapakeista huolimatta Asylumia parempi peli. Molemmat ovat ehdottomasti pelaamisen arvoisia tapauksia, eikä rahat taatusti mene hukkaan. Lisäpelattavaa on myös DLC-muodossa avonaisella paitavarustuksella siunatulla Kissanaisella, ihmepoika Robinilla tai vähemmän tunnetulla Nightwingilla pelattavat haaste- ja kampanjat. Kissanaiselle on lisäksi noin tunnin edestä tarinaakin, joka on sisällytetty Batmanin tarinaan tarjoten pientä selvennystä ja huilitaukoa, mikäli Kisulin paketti löytyy.

Kirjaudu kommentoidaksesi