Peleissä on ammoisista ajoista lähtien ammuttu muukalaisia, tuhottu tukikohtia ja selätetty kanssapelaajia. Sellaisen designin juuret löytynevät perinteisistä lauta- ja korttipeleissä, joissa toinen nappula on vahvempi kuin toinen asettaen aina jommankumman ikävään häviäjän rooliin.
Videopelit tarjoavat kuitenkin mahdollisuuksia, joita ei olla vielä täysin ymmärretty tai osattu laajamittaisesti hyödyntää. Peleissä ei ole välttämätöntä olla mustavalkoista kilpailua elämistä ja kuolemista, rukseista ja nollista, vaan peli voi toimia myös hauskana kehyksenä uuden luomiselle ja itse oivaltamiselle. Tällöin kukin voi kokea onnistumisen riemua omalla tavallaan.
Yksi lupaava esimerkki puhtaasti hauskasta pelaamisesta on kotimainen Crayon Physics Deluxe, jota kehittää vapaa-ajallaan Kloonigamesin Petri Purho. PC:lle työn alla oleva projekti on jopa nimetty ehdolle Indipendent Games Festivalin pääpalkintoon.
Rentouttavana aivopähkinänä toimivassa pelissä pelaajan on tarkoitus kuljettaa punainen pallo tähden luokse. Kentissä on tuttuun tapaan esteitä ja rotkoja, mutta se mikä pelistä tekee mielenkiintoisen, on tapa jolla pulmat ratkeavat. Kaksiulotteiselle peliruudulle on mahdollista piirtää kuvioita, jotka käyttäytyvät fysiikan lakien mukaan. Jos edessä on esimerkiksi ylämäki, pallolle voi antaa vauhtia vaikka piirtämällä peliin mailan, joka pyörähtää halutun tukipisteen ympäri putaten pelivälineen tähden luo. Nokkelaa!
Varhaisen, viidessä päivässä kyhätyn prototyyppiversion voi hakea Kloonigamesin sivuilta. Kannattaa huomata, että prototyypistä puuttuu monia Deluxe-version ominaisuuksia, joihin alla oleva video johdattelee.