Mitä saadaan, kun palanen Super Mario Brosia, kauhallinen Mr. Drilleria ja ripaus Mario Kartia tungetaan tehosekoittimeen ja maustetaan huumorilla sekä säkillisellä pääkalloja? Tietenkin Raskulls!
Hiiriä ja kalloja
Juustoplaneettaa etsiessään ilkeä Pirats-rottajengi haaksirikkoutuu raskullsien idylliseen maailmaan ja pistää siellä paikat sekaisin. Jotta matka voisi jatkua, täytyisi jostain saada alukseen polttoainetta. Rottien onneksi raskullsien mannuilta löytyy kiiltäviä kiviä, jotka sopivat tarkoitukseen kuin mämmi pääsiäiseen. Luupäät puolestaan eivät ole ilahtuneet röyhkeiden vieraiden suunnitelmista, joten heidän kuninkaansa järjestää tasapuolisuuden nimissä turnauksen, jonka voittaja saa pitää kyseiset kivet. Tästä alkaa mukavan monipuolinen ja huumorilla höystetty seikkailu, josta ei puutu edes modernisti kännykkään puhuvia ninjoja! Juoni ei ole altaan syvimmästä päästä, mutta sympaattinen esitystapa voittaa nopeasti puolelleen ja vitsit hymyilyttävät paikoitellen aidosti.
Raskulls jakautuu kolmeen osaan: Mega Quest hoitaa tarinapuolen, Grand Prix on suoraviivaista kisailua ja kolmantena pyöränä häärii moninpeli joko jaetulta ruudulta tai verkon välityksellä. Juonta seuratessa pelaajaa johdatetaan läpi kaksiulotteisten tasojen vaihtelevine päämäärineen. Joissakin kentissä täytyy juosten voittaa vastustaja(t), samalla väistäen tai tuhoten eteen tulevat esteet. Toisissa kentissä on erilaisten palikkarakennelmien tuhoamiseen perustuvaa ongelmanratkontaa tai tietyn radan kiertämistä aikarajan puitteissa. Tarinan edetessä avautuu tiukempia haastekenttiä rikkomaan kaavaa. Toimintaa kuorrutetaan erilaisilla kentästä poimittavilla esineillä, jotka helpottavat etenemistä tai aiheuttavat harmia vastustajille. Käytössä on myös eräänlainen turbo-ominaisuus, kunhan saa kerättyä tarpeeksi tehoa ruudun reunassa olevaan mittariin.
Kallo kovenee lyötäessä
Raskullsin pelattavuus on kohdillaan. Veikeät hahmot tottelevat tattia uskollisesti ilman pientäkään laiskuutta. Hypyt eivät ehkä ole kovin korkeita, mutta turboa käyttäessä niihin tulee sopivasti lisää pontta. Kaikin puolin pelimekaaniset elementit loksahtavat kohdilleen ja pikku-ukkojen käskyttämisen oppii hetkessä. Vaikeustaso kiristyy sopivasti pelin edetessä, mutta edes haastekentissä se ei kallistu epäreilun puolelle, vaikka yrittämään joutuukin. Lisäksi moninpeli toimii loistavasti ja erityisesti samalta sohvalta pelattuna se on hilpeä lisä illanistujaisiin.
Pelin ulkokuori on simppeliä mutta miellyttävää, eikä väreissä olla säästelty. Vaikka hahmonsuunnittelu ei varsinaisesti ole omaperäistä, isokalloiset pikkuotukset ovat sympaattista sakkia muista olennoista puhumattakaan. Äänipuoli tukee selkeää ulkoasua pirteillä musiikeilla ja ääniefekteillä, eikä ärsytystä päässyt syntymään.
Raskulls on kaikin puolin mukava paketti, joka onnistuu monella osa-alueella ja tarjoaa pelattavaa hyväksi toviksi. Kaikesta tästä huolimatta varsinkin pelin edetessä tulee tunne, että jotakin selittämätöntä jää kuitenkin puuttumaan. Pidemmän päälle kokonaisuus jopa hieman toistaa itseään. Näiden pienienkin heikkouksien jälkeen peli on ehdottomasti pisteidensä arvoinen sijoitus.
Raskulls julkaistiin Live Arcade -latauspalvelussa 29. joulukuuta 800 Microsoft-pisteen hintaan.