Arvostelu sisältää pieniä juonipaljastuksia tv-sarjan alkukausista.
Pelaa korttisi oikein
Game of Thrones istuu Reignsin maailmaan kuin kirves Ned Starkin kaulukseen. Mustalla huumorilla koristeltu korttipeli on mahtava tapa kokea brutaalit valtataistelut sekä Seitsemän kuningaskunnan vaihtelevat kulttuurit. Pelin rakenne perustuu valintoihin ja niiden vaikutusten tasapainottamiseen. Korttipinosta aukeaa yksi kortti kerrallaan ja se vedetään joko ruudun vasempaan tai oikeaan reunaan vastausvaihtoehtojen perusteella.
Valtikan varressa olevan on mietittävä neljää kansakunnan tukipilaria: kansaa, rahaa, armeijaa ja kirkkoa. Jos tilanne polarisoituu liikaa ja esimerkiksi kassavirrat Braavosin rautapankista kuivuvat kasaan, on aika vaihtaa hallitsijaa. Päätökset vaikuttavat aina joihinkin peruspilareista, joten menestyksen salaisuus on tasapainoilla kultaisella keskitiellä. Muuten joutuu kuuntelemaan Melisandren höpinöitä roihuavan, tulevaisuutta valaisevan tulen äärelle.
Yhdeksän hallitsijaa
Rautaistuimella päivystää alussa lohikäärmeiden äiti, Daenerys Myrskysyntyinen. Hiljalleen tavoitteet täyttyvät, tutut hahmot tekevät vierailuita, kunnes kansa nousee kapinaan. Siinä missä Reigns: Her Majesty laajensi ensimmäistä osaa muutamilla ominaisuuksilla, tuo uutukainenkin pari uudistusta muuten suhteellisen suoraviivaiseen – mutta ihanan yllättävään – konseptiin. Valta vaihtuu edelleen tiuhaan, mutta Daenerysin jälkeen kruunupääksi istahtaakin Jon Nietos, Cersei Lannister tai jopa lyhytkasvuinen Tyrion.
Tarina vaatii eri hahmoilla pelaamista, ja uusia hallitsijoita avautuu tasaiseen tahtiin. Ihmissuhteet ja dynamiikat persoonien välillä vaikuttavat juonen kulkuun: Cerseillä on luonnollisesti eri taustajoukot kuin Talvivaaran Jonilla. Toinen pienoinen lisä on paikkojen vaihtuminen. Välillä käydään jäämuurilla pohjoisessa, toisinaan pyöritään Westerosin saluunoissa. Pelimekaniikka ei kuitenkaan muutu. Tietyt päätökset avaavat vain uusia uria ja lisäävät kortteja pakkaan. Pelaajalla on koko ajan tiedossa kolme tavoitetta, joihin tähdätä.
Samalla kaavalla, eri teemalla
Käsikirjoitus on yksinkertaisen teoksen kulmakivi. Game of Thronesissa on paljon ammennettavaa, ja kässäri keskittyy tv-sarjan myöhempiin kausiin. Juonittelua, käänteitä ja yllättäviä kuolemia on samalla tavalla mukana kuin lähdeteoksessa, vaikka tunnelma on paljon kevyempi. Aikaisempaan Her Majesty -osaan verrattuna Game of Thrones tuntuu kuitenkin asteen verran liian tutulta.
Reigns: Game of Thrones on hauska paketti tv-sarjan ystäville. Simppeli mutta mukaansa tempaava pelimekaniikka jaksaa viihdyttää niin lyhyissä kuin pitkissäkin sessioissa, ja GoT-teema sopii teokseen paremmin kuin hyvin. Tutut näyttelijät on mallinnettu luontevasti piirrosmaiseen tyyliin, joten heidät tunnistaa jo pelkän ulkonäön perusteella. Alustavalinnassa kosketusnäytölliset laitteet ovat edelleen se luontevin tapa pyyhkiä kortteja kumoon, vaikka ei näppäimistökään huono vaihtoehto ole. Joka tapauksessa käsiin jää (virtuaalista) verta!