Harva olisi kouluaikoina uskonut, kuinka oikeassa matematiikan opettajat olivatkaan kehuessaan aineensa ihmeellisiä saloja. Pulpetin ääressä pakerretut plus-, miinus- ja kertolaskut eivät tuottaneet tyydytystä peruskoulun jälkeenkään, mutta Project Gotham Racing -sarjan tehnyt Bizarre Creations sai geometrian ihmeellisen maailman heräämään henkiin. Maittavaan seokseen tarvittiin vain hieman arcademaista ilotulitusta.
Project Gotham Racingin toisessa inkarnaatiossaan alkujaan julkaistu, ja sittemmin omaksi Live Arcade -peliksi päässyt Geometry Wars sai odotetun jatko-osansa heinäkuun 30. päivä. Uusin pelimuodoin, uusin vihuin ja hieman muunnelluin säännöksin varusteltu Retro Evolved 2 -lisäkkeellä kutsuttu peli on pohjimmiltaan sitä samaa vanhaa tuttua Geoa. C-kirjaimen muotoisella aluksella lentävä pelaaja ohjaa liikkuvaa harmageddoniansa vasemmalla tatilla ja ammuskelee oikealla. Liipaisimen veto puhdistaa pienen kentän vihulaisista pommilla näyttävien ilotulitusten kera.
Idealtaan Geometry Wars: Retro Evolved 2 jatkaa tutuksi käynyttä linjaansa. Tarkoituksena on edelleen kerätä mahdollisimman suuri potti, mutta kuuden uuden pelimuodon myötä säännöt ovat hieman muuttuneet. Evolved on vaihtoehdoista perinteisin. Muutaman lisäelämän voimin pelaajan tulee taistella tiensä pistetilastojen kärkeen alati kasvavien ja vaihtelevien vihollisten lävitse. Deadline on helpotettu variaatio edellisestä, sillä käytössä on loppumattomat elämät ja tarkoituksena on ainoastaan lisäillä nollia pistesaldon perään ennen kuin aika loppuu. Pacifism-muodossa tilastoa kasvatetaan aseitta lentämällä lähellä olevat viholliset tuhoavien porttien lävitse. King-säännöt mahdollistavat ampumisen ainoastaan hiljalleen häviävien rinkien sisällä, ja Sequence vie pelaajan taidot äärimmillään kahdenkymmenen alati vaikeutuvan kentän läpäisyssä. Surkein pelimuoto -palkinnon pokaa tylsä Waves, jossa viholliset ilmestyvät nimensä mukaisesti aalloissa.
Uusien kenttien ohella rakenteeseen on tehty hieman muunnoksia. Enää pistetiliä nopeammin kasvattava kerroin ei määräydy kuolleiden vihollisten määrän mukaan, vaan niistä hetkeksi jäävien geomien avulla. Jokainen kerätty geom nostaa kerrointa yhdellä, eikä kuolema resetoi ensiosan tavoin lukemia nollaan. Tämän vuoksi myös vihollisista heltiävät pisteet ovat marginaaliluokkaa aiempaan osaan nähden, sillä kerroin nousee kentässä kuin kentässä useisiin satoihin. Uusi systeemi pakottaa pelaajan liikkeeseen, mutta toisaalta kuoleman vaikutuksen mitätöinti poistaa pelistä tietyn jännitteen. Alkuperäissäännöillä mutta uusien vihollisten kera varustettu classic-pelimuoto olisi ollut piristävä lisä kuuden koplaan. Toisekseen Retro Evolved 2:ssa ei ole enää kuin yksi ainoa ase, mikä on niin ikään lievä miinus ensimmäiseen osaan mieltyneelle pelaajalle.
Retro Evolved 2:n myötä pelaajien ei tarvitse tyytyä ainoastaan sooloiluun, sillä peliin on vihdoin laitettu myös verkoton moninpelitila. Saman ruudun äärellä pelaajia voi olla yhtaikaisissa karkeloissa neljä henkeä joko vastakkain tai yhteen hiileen puhaltaen. Pelimuotoina ovat samat kuusi vaihtoehtoa. Kamera on useampihenkisissä mittelöissä normaalia kuvakulmaa kauempana, mikä alkaa haitata pikkutarkkaa liikehdintää kenttien edetessä ja vihollislaumojen lisääntyessä. Livettömyydestä huolimatta moninpeli kavereiden seurassa on varsin lämpöistä touhua, joskin huvin rajaaminen yhteen huusholliin on pienen narinan aihe.
Graafinen partikkelitulitus on päivitetty koreampaan HD-asuun. 2D-ruudulla vilisevät kolmiulotteiset kuviot räjähtävät erinäisin kuvioin täyttäen ruudun jatkuvalla väriloistolla. Yhdistettynä taustalla soivaan yksinkertaiseen teknobiittiin, voi kokemusta luonnehtia vähintäänkin psykedeeliseksi. Rajoittunutta 2D-ympäristöä hetkellisesti muovaavat räjähdykset, mustat aukot sekä kymmenien vihollisten peräjälkeinen tuhoutuminen näyttävät hienoilta mutta värimelske myös hankaloittaa pelaajan aluksen koordinaatiokykyä.
Geometry Wars: Retro Evolved 2 ei ole aivan niin viimeistelty taidonnäyte kuin edeltäjänsä. Uusista pelimuodoista puolet on toistensa kopioita pienin muunnoksin, eikä emopelistä hehku enää samanlaista uutuuden viehätystä. Yksinkertainen konsepti toimii edelleen ja peli on graafisesti näyttävä. 800 pistettä lähes ainoastaan graafisesta päivityksestä on kuitenkin vähän liikaa, etenkin kun, ensimmäinen osa maksoi tästä vain puolet.