Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Detective Gallo banneri

Tukaanein dekkari päällä maan

Tiesitkö? 1990-luvun alussa televisiossa näytettiin Tukaanidekkarit-nimistä ohjelmaa (englanniksi Toucan 'Tecs: The Adventures of Zippi and Zac). Tiesitkö? 1990-luvun alussa osoita ja klikkaa -genren pelit olivat kovassa huudossa. Entä tiesitkö, että Detective Gallo yhdistää nämä kaksi asiaa yhteen, jos katsoo oikein kaukaa ja siristelee silmiään.

Disney-tarinalta näyttävä nimike on italialaisen Footprints Gamesin käsialaa. Se tarjoaa pelaajilleen seikkailun, jossa on sekä hyvää että huonoa.

Lintumies

Detective Gallo on aivonystyröitä vaativa osoita ja klikkaa -genren peli. Pelaajan ohjattavaksi annetaan etsivä Gallo, uppiniskainen ja pedantti kukkomies. Hänen hahmossaan selvitetään murhasarjaa, jonka seurauksena lukuisat kasvit ovat menettäneet henkensä. Apuna sankarillamme on taskussa kulkeva Thorn-kaktus. Juonikuviot ovat juuri niin erikoisia, kuin mitä näistä lähtökuopista voikin päätellä.


Mestarietsivältä ei jää mikään huomaamatta

Monkey Islandien tai vaikkapa äskettäisen mainion Thimbleweed Parkin tapaan pelaaminen koostuu esineiden poimimisesta, niiden yhdistelystä, eri hahmoille puhumisesta ja ongelmien ratkaisemisesta. Valitettavasti osa pulmista tai tarkemmin sanottuna niiden ratkaisut ovat perin erikoisia ja jopa pöhköjä. Vaikka vihjeitä oikeasta etenemistavasta tai ratkaisusta on luettavissa rivien välistä ja niiden ympäriltä, äityy pelaaminen usein sattumanvaraisten asioiden testaamiseksi. Tämä on osoita ja klikkaa -genren pelille iso miinus. Toisinaan oikea ratkaisu ei myöskään käy etsivämme pirtaan, ennen kuin hänelle on selvinnyt tarpeeksi hyvä syy kyseisen toimenpiteen tekemiseen.


Neuvottelut kesken

Toisaalta Gallon maailma ei ole kovinkaan suuri, joten ratkaisun ei pitäisi koskaan olla liian kaukana. Eri alueita tahi puhuteltavia hahmoja ei näet ole liikaa, siitäkään huolimatta, että tutkittavaa aukeaa lisää tarinan edetessä. Asiaa auttaa myös etsivämme erikoistaito, joka korostaa pelaajalle kaikki esineet ja asiat, joihin reagoida.

Tunaanein dekkari päällä maan

Detective Gallon ulkoasu näyttää kovasti italialaisille Disney-sarjakuville, mikä on varsin piristävän näköistä. Koko maailma onkin piirretty sekä animoitu käsin. Lopputulos on pääosin varsin mukavaa katseltavaa, joskin ympäristöjä ja hahmoja olisi voinut olla enemmän. Ja vaikka kokonaisuus onkin toisaalta mukavan kompakti, olisi edes jonkin sortin pikamatkustustoiminto tervetullut lisä.

Musiikkirintamalla ei ole suurta napistavaa. Taustalla kuultava jazz ja kevyt pilipalimusisointi ei ole hassumpaa, joskaan mitään ei jää hyräilemään pelaamisen päätteeksi. Ääninäyttely on hieman enemmän kahtiajakoinen kokonaisuus. Osa höyhenpeitteisistä tuttavuuksista kuulostaa mainioilta, kun osa taas ärsyttää.


Keskittymällä näkee kaikki oleelliset asiat korostettuna

Itse Gallo jakanee mielipiteitä eniten. Hahmo on noir-tyylisestä etsivästä väännetty karikatyyri, jonka ominaisuuksiin kuuluu tympeä asenne, lukuisat ääneen lueteltavat säännöt ja lakoninen ääni. Hahmon yksiulotteisuus kuuluu myös ääninäyttelyssä.

Peli yrittää olla humoristinen, mutta kokonaisuus ei toimi kovinkaan hyvin. Hymähdyksiä tulee muutamat, mutta huumori ei kaikkinensa tunnu osuvan kohteeseensa.

Osoita ja klikkaa -pelien kontrolleista ei yleensä ole paljoa kerrottavaa, mikä pitää paikkansa myös tällä kertaa. Gallon toimien ohjaaminen on simppeliä, ja kursorin nopeutta voi säätää mieleisekseen. Switchin omalta näytöltä pelattaessa rikosten ratkominen onnistuu näyttöä tökkimällä.

Varsin vihainen lintu

Detective Gallo jämähtää ihan jees -kategoriaan. Siinä on mainiot hetkensä, mutta tuotos ei valitettavasti saa ilmaa siipiensä alle. Mukavaa katseltavaa nimike kuitenkin on.

Mikäli genren pelit ovat lähellä sydäntäsi, kannattaa Gallon matkaan hypätä. Siltä ei kuitenkaan parane odottaa liikoja.

Kirjaudu kommentoidaksesi