Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Petri Katajan blogi

Kuinkahan on, onkohan kotimaisista videopelikehittäjistä aiemmin tehty tribuuttikappaleita?

Oli miten oli, niin nyt sellaisia on olemassa ainakin yksi, kohteenaan Remedy-pelitalon Sami "Sam Lake" Järvi.

Sehän on Max, eipäs kun Casey

Espoossa päämajaansa pitävä Remedy-pelitalo on tuttu nimi muun muassa Alan Wake-, Control- ja Max Payne -pelien takaa. Tuttu lienee monelle myös nimi Sami Järvi, taiteilijanimeltään Sam Lake, joka toimii pelitalon luovana johtajana. Hänet on myös nähty paitsi Max Paynen kasvomallina myös Alex Casey -pelihahmona Alan Wake 2 -seikkailussa.

Hänen työstämänsä pelit ovat saaneet kosolti kehuja, minkä ohella Järvi itsekin on kerännyt palkintoja. Näihin lukeutuu muun muassa aiemmin tänä vuonna jaettu palkinto elämäntyöstä Game Developers Choice Awards -tapahtumassa. Nähtiinpä hänet myös vuoden 2023 lopussa tanssimassa The Game Awards -gaalan lavalla Alan Wake 2 -teemaisessa esityksessä (klik).

Ja nyt sitten tribuuttikappalekin. Tällä asialla on Mega Ran -artisti, joka on julkaissut musiikkia vuodesta 2006 asti. Mikäli Mega Ran ei ole tuttu nimeltä tai tuotannoltaan, niin mainittakoon miehen julkaisseen laivalastillisen verran videopeliaiheista hip hop -musiikkia. Hänen työnsä kuvaillaan useimmiten kuuluvan nerdcore-genreen.

Lue myös: Pelasin läpi Alan Wake 2:n lisureineen ja hämmästyin: Remedyn magnum opus on juuri niin uniikki ja aivot nyrjäyttävä multimediataideteos kuin toreilla puhutaan

Äskettäin julkaistu Sam Lake -kappale on tribuutti Järvelle, niille peleille, joita on hän ollut mukana työstämässä, sekä myös muille alan tekijöille.

Muun maussa Remedyn peleihin viittaavia lyriikoita sisältävän kappaleen voi kuunnella alta. Kuten huomata voikin, niin viime viikolla julkaistu video sisältää lyhyen intron Sami Järveltä itseltään.

Mega Ranin aiemmasta tuotannosta voisi mainita vaikkapa Black Materia: The Remake, joka yhdistelee riimittelyä ja uudelleensovitettuja Final Fantasy VII -pelin sävellyksiä.

Esimerkkinä tältä albumilta Mako Reactor, joka käsittelee itse seikkailun alkutaivalta päähahmo Cloud Strifen näkökulmasta.

Lisää aiheesta:

Kirjaudu kommentoidaksesi