Pelialalla on ongelma. AAA-tittelien massiivisten markkinointikoneistojen alle hukkuu tuon tuosta useita mielenkiintoisia indiejulkaisuja tai muuten vain pienemmän budjetin nimikkeitä. Nimikkeitä, jotka ansaitsevat myös osansa pelaajien vapaa-ajasta. Jatkossa KonsoliFINin toimitus jakaa kuukausittain muutaman vinkin – oli sitten kyseessä täysihintainen konsolijulkaisu, yleisörahoitettu PC-peli tai ilmainen mobiilinimike – joihin kannattaa tutustua. Tavoitteena on tarjota vaihtoehtoja, kokemuksia ja elämyksiä mukavuusalueen ulkopuolelta.
Tammikuu 2016
Pony Island (04.01.2016)
Ennakkoluulot ovat suurin este uusille kokemuksille. Pony Islandin tapauksessa nimi jo karsii osan pelaajista pois. Harmi sinänsä, koska Daniel Mullinsin luomus on nerokas yhdistelmä yksinkertaisia tasohyppelyelementtejä, hullunkurisia pulmia sekä pelaajan pään sekoittavia käänteitä. Saatanalliset voimat ovat ottaneet vanhan arcade-koneen haltuunsa, joten sen pelaaminen ei ole helpoin tehtävä. Pääosin hiirellä ohjattava pulmailu rikkoo normeja, joita olemme peleissä tottuneet näkemään. Pony Island tarjoileekin melkoisen kokemuksen laseria ampuvia yksisarvisia ja itse Luciferia unohtamatta.
Saatavilla: PC
That Dragon, Cancer (12.01.2016)
That Dragon, Cancer on hyvin henkilökohtainen ja tunteikas kokemus, jonka taustalla on pelitekijäpariskunnan oma tragedia. Ryan ja Amy Greenin lapsi sairastui syöpään menehtyen muutaman vuoden väsymystaistelun jälkeen. That Dragon, Cancer muistuttaa, ettei pelien tarvitse aina olla iloisia tai rajattu tiettyihin aihealueisiin. Pelit ovat mediana valmiita erilaisiin, pysäyttäviin kokemuksiin, jotka myös herättävät ajatuksia.
Saatavilla: PC
Oxenfree (15.01.2016)
Seikkailupeli Oxenfree yhdistelee 80-lukulaisen nuorisodraaman yliluonnollisiin elementteihin. Pieni kaveriporukka suuntaa viikonlopun viettoon läheiselle saarelle, eikä aikaakaan kun hauskanpito keskeytyy yllättävien tapahtumien takia. Indieporukka Night School Studio lainailee teoksessaan Broken Agen ilmettä, The Walking Deadin keskustelutapaa ja klassisten seikkailupelien rauhallista rytmitystä.
Saatavilla: PC, Xbox One
Gone Home (19.01.2016)
Reilu pari vuotta sitten julkaistu Gone Home saapuu vihdoin myös konsolipelaajien iloksi - tosin viikon alkuperäisestä aikataulusta myöhässä. Vuosi on 1995, ja Kaitlin Greenbriar palaa vuoden kestäneeltä ulkomaanmatkaltaan. Ovessa odottaa lappu siskolta, mutta kukaan ei ole kotona. Mitä on tapahtunut? Gone Homen vahvuus on tunnelmassa sekä studion hienovaraisessa tavassa kertoa tarinaa. Parituntinen tutkimusmatka Greenbriarien taloon on yksi viime vuosien omalaatuisimmista kokemuksista.
Saatavilla: PC, PlayStation 4, Xbox One
The Westport Independent (21.01.2016)
Pari vuotta sitten julkaistu Papers, Please yllätti monella eri tavalla. Kuolettavan tylsästä passintarkastuksesta oli onnistuttu luomaan mielenkiintoista, ja peli sai rakkautta niin arvostelijoilta kuin kuluttajilta. The Westport Independent jatkaa samalla konseptilla, mutta vie sen asteen verran pidemmälle. Pelaaja toimii kuvitteellisen lehden päätoimittajana, jonka tehtävänä on päättää julkaistavista uutisista ja artikkeleista valtiokriisin aikana. Päätökset vaikuttavat niin maan tilanteeseen kuin kanssatyöntekijöihin. Ruotsalaiset kehittäjät kutsuvatkin The Westport Independentia sensuurisimulaattoriksi.
Saatavilla: PC
The Witness (26.01.2016)
Vihdoin Jonathan Blown ikuisuusprojekti on näkemässä päivänvaloa. Braid-pulmapelistään pelaajien tietoisuuteen noussut Blow on upottanut vuosia sekä kaikki edellisestä pelistään tienaamat rahansa The Witnessin kehitykseen. Pullataikinan lailla turvonnut ensimmäisen persoonan seikkailu lupaa kymmenien tuntien edestä ongelmanratkontaa. Pysäyttävän kauniille saarelle on ripoteltu satoja pulmia, ja samalla pelaajan vastuulle jää päätellä mistä tässä kaikessa on kysymys. Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta.
Saatavilla: PC, PlayStation 4
Ehdota pelejä listalle kommenttiosiossa. Jakaminen on välittämistä.
Kommentit
Enpä tajunnutkaan, että The
Enpä tajunnutkaan, että The Witness on vihoin tulossa. Kah, lienee hyvää jatkoa Talos Principlen perään.
Jos Talos oli vähän ylipitkä,
Jos Talos oli vähän ylipitkä, niin Blow saattaa astua samaan ansaan. 600+ pulmaa vai miten se meni.
Tekotaiteellista indie
Tekotaiteellista indie-homostelua.
Kommentoi
Kirjaudu kommentoidaksesi