Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Team Asobin kehittämää Astro-sarjaa on hyödynnetty pääasiassa eri PlayStation-tuotteiden ominaisuuksien esittelyssä ja markkinoinnissa. Ansiokkaasti ja hauskalla otteella. Uusin osa jatkaa samalla linjalla, mutta tarjoaa myös koko rahalla hurmaavaa, mielikuvituksellista ja sulavaa tasoloikintaa.

Olen myyty!

Muutama vitsiniekka huuteli sosiaalisessa mediassa, ettei Astro Bot tule myymään yhtä paljon kuin edeltäjänsä, erinomainen Astro’s Playroom. Tämä pitäneekin paikkansa, sillä Playroom on ilmainen kaikille 60 miljoonalle PlayStation 5:n omistajille, mutta tulokkaan laadusta myyntimäärien ei ainakaan pitäisi jäädä kiinni. Astro Bot on vuoden 2024 paras tasoloikka ja yksi vahva ehdokas vuoden pelikseni. Harvoin pelaaminen on yhtä hauskaa ja yllättävää, täynnä kekseliäitä kenttiä sekä nerokkaita viittauksia muihin pelisarjoihin – erinomaista pelattavuutta unohtamatta.

Astro Bot on vuoden 2024 paras tasoloikka ja yksi vahva ehdokas vuoden pelikseni.

Hellyttävä robotti on taas pulassa, kun ilkikurinen avaruusotus pudottaa Astron ja kaverusten PS5:ltä näyttävän aluksen keskelle autiota planeettaa. Samassa rytäkässä muistikammat ja jäähdyttimet lentävät pitkin galaksia. Kavereista puhumattakaan. Ei auta, kun aloittaa pelastusoperaatio planeetta kerrallaan, jotta kaikki 300 bottia saadaan takaisin alukselle ja alus ilmaan.

Tuttuun tapaan päähenkilö pomppii, muksii ja leijuu läpi kenttien apunaan selkään tarttuvat eläinapurit. Monia Playroomista tuttuja kykyjä hyödynnetään myös Astro Botissa, mutta paljon on myös keksitty lisää. Jokaisessa tasossa tuntuu olevan joku yllättävä ominaisuus tai taito, jota vähiten odottaa. Pysäytellään aikaa, leijutaan ilmassa ja muututaan esimerkiksi pesusieneksi. Haastetta on juuri sopivasti, eikä epäonnistumisista rankaista tallennuspisteen ollessa aina lähellä.

Julkkisbongausta

Sympaattinen ja innovatiivinen ote kenttä- ja taidesuunnittelussa takaa upeita kokemuksia ja paljon ihmeteltävää. Tällä kertaa myös asioiden mittasuhteilla leikitään entistä enemmän, sillä pomovastukset ja maailma tuntuvat valtavilta pieneen Astroon nähden. Varsinkin kun henkilökohtaisessa suosikkikentässäni kutistutaan ruohonkorsien tasolle. Pelastettavat kaverit piileskelevät ympäri tasoja, ja monien löytäminen nostaa hymyn huulille. Astroa on vain kerta kaikkiaan hauska pelata! Tähän päälle vielä muut salaisuudet ja kerättävät palapelin palaset, niin tekemistä riittää pitkäksi aikaa.

Kampanja on jaettu viiteen eri maailmaan, jotka sisältävät kymmeniä kenttiä sekä paljon erilaisia vapaavalintaisia haasteita ja kohtaamisia. Variaatiota on hurjasti, niin Astron kyvyissä kuin myös ympäristöissä ja vihollisissa. Tuttuja PlayStation-sankareita tulee myös vastaan tuon tuosta: God of War, Journey ja moni muu edustaa Sonyn repertuaaria hauskalla tavalla. Astro Bot juhlistaa – tai näkökulmasta riippuen tuputtaa – Sonyn historiaa ja japanilaisvalmistajan studioiden kädenjälkeä jokaisessa mahdollisessa välissä, mutta missään vaiheessa ratkaisu ei tunnu päälle liimatulta.

Graafisesti eri pelisarjat on tuotu mukaan niitä kunnioittavalla tavalla. Astro Bot näyttää ja kuulostaa interaktiiviselta animaatioelokuvalta. Kaikki on ihanan värikästä ja elävää. Ruudunpäivitys pysyy tasaisena, vaikka ruudulla häärää kymmeniä upeasti animoituja botteja, vihuja ja kaikkea maan ja taivaan väliltä. Pitkä piirtoetäisyys korostaa onnistunutta kenttäsuunnittelua, sillä maailmat tuntuvat upeilta kokonaisuuksilta, joissa on selkeä rakenne.

Kiitos ja kumarrus

Tasoloikkien yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on pelattavuus ja senkin Astro hoitaa puhtain paperein. Oli botin olomuoto mikä tahansa, kontrollit toimivat. Lisäksi DualSense-ohjaimen ominaisuuksia hyödynnetään ilahduttavan paljon: tärinät, äänet ja liikeohjaus ovat kaikki mukana toiminnassa. Ohjaaminen tuntuu luontevalta jättäen kuitenkin pelaajalle palkitsevan oivaltamisen tunteen.

On pakko nostaa hattua tekijöille Super Mario Galaxy -tason suorituksesta, sillä Astro Botista on vaikea löytää moitittavaa. Toki sen tarina on melko pintapuolinen tekosyy pomppia paikasta toiseen, mutta käsikirjoituksen puutetta paikataan tekemisen mielekkyydellä ja hullunkurisilla yllätyksillä. Team Asobin luomus on monipuolinen, kaunis ja ennen kaikkea hauska tasoloikka kaiken ikäisille.

Toivottavasti Astro-pelisarja saa vihdoin ansaitsemansa huomion suureltakin yleisöltä, sillä sen se olisi ansainnut jo edellisten peliensä kohdalla.

Kirjaudu kommentoidaksesi