Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Boom Boom Rocketissa tulitetaan musiikin tahtiin

Julkaisija: Electronic Arts Kehittäjä: Pogo & Bizarre Creations
Julkaisupäivä: 11.4.2007 Lajityyppi: Rytmipelit
Pelaajia: 1-2 Live-tuki: Tuloslistat
PEGI-suositus: 3+ Hinta: 800 pistettä (noin 9,6 euroa)
Koko: 79 Mt

Rytmipelit ovat kasvava lajityyppi peliviihteen saralla, koska ne vetoavat hyvin monenlaisiin ihmisiin. Ei tarvitse olla veteraanipelaaja tanssiakseen matolla tai vinguttaakseen leikkikitaraa TV-ruudun äärellä. Eräs este lajityyppiin tutustumiselle on ollut vaadittujen lisäohjainten aiheuttama tavallista korkeampi hintataso, mikä helposti pyörtää ostoaikeet tuttuun räiskintään, kaahailuun tai urheiluun.

Live Arcade -uutuus Boom Boom Rocket on vastaus halpaa rytmipeliä etsivälle. Electronic Artsin tuottamassa ja Bizarre Creationsin toteuttamassa pelissä ammutaan ilotulitteita yötaivaalle musiikin tahdissa. Kymmenen pelattavaa kappaletta pohjautuvat tunnettuihin klassisiin sävellyksiin, joille Ian Livingstone on antanut teknopainotteisen sävyn. Sorminäppäryyttä koetellaan muun muassa Lakmé-oopperan kukkadueton, Beethovenin Kohtalonsinfonian ja Tšaikovskin Orkesterialkusoitto 1812:n melodioiden parissa.

Pelaaminen on pohjimmiltaan yksinkertaista. Raketit nousevat ruudun alareunasta kohti yläosassa olevaa palkkia, ja pelaajan tulee vain painella oikeita näppäimiä rakettien ollessa räjäytystasolla. Käytössä ovat ohjaimen neljä päänäppäintä, joiden mukaisesti ilotulitteet on värikoodattu. Oikea-aikaiset painallukset kartuttavat pistetiliä ja energiamittaria, joka puolestaan nostaa pistekerrointa pykälä kerrallaan neljään saakka. Ohi livahtaneet raketit puolestaan vähentävät energiaa, kunnes se saavuttaa pohjatason ja peli päättyy.

Vaikka peliin sisälle pääseminen on vaivatonta, Live-tulostauluille kirjatut kärkitulokset palauttavat nopeasti maanpinnalle. Huippusuoritukset edellyttävät kertoimien maksimointia, mihin vaaditaan 16-kertaiset pisteet antavan bonus-tilan tehokasta käyttöä. Tilaan päästäkseen pelaajan on ensin täytettävä energiamittarinsa, joten väärä ajoitus voi hukata mahdollisuuden pommittaa maksimitulos. Bonus-ajan jälkeen pelaajan energia puolittuu ja kerroin laskee kahteen.

Boom Boom Rocket ei onnistu sataprosenttisesti rytmipeleille kriittisessä kappaleiden sovituksessa. Paikoin raketit tuntuvat menevän lievästi nuotin vierestä. Osaltaan asiaan vaikuttaa se, etteivät biisit ole kaikkein rytmikkäimpiä, vaan mukana on myös venyviä sointuja. Niihin yksittäisten poksahdusten ajoittaminen on hankalaa. Toisaalta tunnetuimmat melodiat on sovitettu hauskasti. Etenkin keskivaikealla ja vaikealla vaikeustasolla peukalo saa tanssia salamana näppäimeltä toiselle, kun ruutu täyttyy perä perää nousevista raketeista. Vaikeimmat kappaleet vaativat myös kahden painikkeen samanaikaista painamista.

Rocket Hero
Pelissä on mahdollista käyttää erilaisilla lisälaitteita, jotka syöttävät konsolille päänappien tai ristiohjaimen funktioita. Testissä Guitar Hero II:n X-plorer-kitara ei kuitenkaan soveltunut tehtävään järin hyvin. Sekavan nappiasettelun lisäksi bonus-tilan aktivointiin ei löytynyt toimintoa. Skitta kaulassa pelaamisella saavuttaa lähinnä ylimääräisiä tyylipisteitä.

Lisähaastetta kaipaavat voivat paneutua vaihtoehtoiseen Endurance-tilaan, jossa kappaleita ei soiteta kertaalleen, vaan ne jatkuvat loputtomasti tempoaan kiristäen. Sorminäppäryys ja keskittyminen joutuvat sellaiseen testiin, ettei aloittelijan kannata oikopäätä hommaan ryhtyä. Tehokkaimmin kappaleita voi opetella erityisessä harjoittelumoodissa. Siinä tahdista putoaminen ei johda keskeytykseen ja vaikeimpia kohtia voi selvitellä biisiä hidastamalla. Moninpelipuolella Boom Boom Rocket on selkeä pettymys, sillä se ei tue Xbox Live -otteluita. Samalla koneella voi kuitenkin taistella kaverin kanssa joko peruspelin tai kestävyyskamppailun merkeissä.

Säkenöivät raketit ammutaan meren ympäröimässä kaupunkimaisemassa. Kappaleita rummuttaessa visuaalisiin yksityiskohtiin ei ehdi kiinnittää huomiota, mutta vapaapelissä ja visualisaattorissa tuhannet partikkelit, merenpinnan heijastukset ja taustojen yksityiskohdat pääsevät oikeuksiinsa.Vapaapeli mahdollistaa pelin biisien pelaamisen niin, että raketteja voi poksutella milloin vain ilman määrättyä räjäytyspalkkia. Visualisaattori puolestaan luo ilotulituksen Guiden kautta soitettavan musiikin perusteella.

Alati laajeneva Xbox 360:n Arcade-kirjasto saa Boom Boom Rocketista kohtuullisen lisäyksen. Peli vetoaa todennäköisesti eniten rytmipeleihin vasta tutustuviin pelaajiin, sillä kokeneita tanssijoita ja kitarasankareita sen yksinkertainen sisältö tuskin pidättelee kovin pitkään. Pakettiin olisi toivonut hieman enemmän erilaisia kappaleita ja pelimekaanisia ominaisuuksia. Ehkä pitkien painallusten tukeminen olisi auttanut myös paikoittaisiin sovitusongelmiin.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi