Alkujaan PlayStation Vitalle sekä myöhemmin PlayStation 4:llekin julkaistu Gravity Rush on yhä eräs parhaimmista yksinoikeuspeleistä, joita Sonylla on alustoilleen tarjota. Nuoren Kat-tytön ja tämän Dusty-kissan seikkailut yhdistelevät lähestulkoon saumattomasti painovoimalla kikkailua, hiottua pelattavuutta sekä värikästä maailmaa, joka muistuttaa Studio Ghiblin animaatioelokuvia.
Kauan odotetussa jatko-osassa astutaan jälleen Katin jalkineisiin. Mystisen Dusty-kissansa avittamana hän kykenee rikkomaan fysiikan lakeja ja asettamaan omakohtaisen painovoimansa haluamaansa suuntaan. Alussa lähdetään kuitenkin voimien osalta liikkeelle täysin puhtaalta pöydältä. Suuren painovoimamyrskyn takia Kat on ajautunut kauas niin Heksevillen kotikonnustaan kuin siellä tavatuista ystävistään. Tarina alkaa siitä, kun Kat vangitaan – luonnollisestikin sattumusten kautta – lentoaluksella, jossa tämä saa tehtävän työskennellä syvällä hengenvaarallisissa malmikaivoksissa.
Tarinaa pukkaa
Ensimmäisen osan tapaan Gravity Rush 2:n tarina lähtee liitoon hitaasti mutta varmasti. Homma saadaan lopulta vauhtiin, kun parin juonikuvioita edistävän tehtävän jälkeen pelaajalle avartuu koettavaksi uusi Bangan kaupunki sekä muita laajoja alueita. Tällä kertaa tarinankerrontaan on tunnuttu todella panostetun, mikä näkyy muun muassa yllättävinä juonenkäänteinä sekä hyvin kirjoitettuina hahmoina, joita ei jätetä pinnallisiksi.
Hyvälläkin tarinalla on pieni kääntöpuolensa. Alussa ei tarjota minkäänlaista tiivistelmää debyyttiosan tapahtumista, vaan pelaaja heitetään suoraan keskelle tuntematonta ilman kummempia pohjustuksia. Mikäli ensimmäinen Gravity Rush on siis yhä kokematta ja tarinasta mielii saada kunnolla irti, saattaa jatko-osa osoittautua vaikeaksi palaksi jo kättelyssä.
Vanhakin kissa oppii uusia temppuja
Pelimekaniikoiltaan kyseessä on samaa huttua, kuin debyyttiosakin. Täysin paikoillaan taistelujärjestelmän kanssa ei olla kuitenkaan pysytty, sillä Kat kykenee uusiinkin temppuihin. Myöhemmin seikkailun varrella käyttöön avautuvat kyvyt monipuolistavat hahmon liikearsenaalia entisestään.
Lukuisista taistelumekaniikkaa koskevista viilailuistaan huolimatta ykkösosasta tutut ongelmat ovat yhä läsnä. Myös Gravity Rush 2:ssa taistelut ovat paikoin raskauttavia. Erityisesti suurempien vihollislaumojen keskellä meno luisuu nopeasti päättömäksi huiteluksi sekä kameran kanssa kamppailuksi. Kaikeksi onneksi taisteluiden määrää on tällä erää vähennetty, mikä saa kokonaisuuden tuntumaan tasapainotetummalta.
Taivaiden välillä poukkoilua
Uusi kaupunki Banga ja sen lähialueet tarjoavat runsaasti nähtävää ja tutkittavaa. Päätehtävien lisäksi suoritetaan erinäisiä sivu- ja haastetehtäviä, jotka koostuvat niin Nevi-joukkojen päihittämisestä aina muiden ihmisten askareissa auttamiseen ja muuhun puuhasteluun. Siinä missä tarinaa edistävät päätehtävät vievät pelaajaa kohti uutta, tuoretta seikkailua, saattaa sivu- ja haastekoitosten tarjonta käydä toistamaan itseään.
Kenttäsuunnittelultaan uutukainen noudattaa ensimmäisestä osasta tuttua leijuvaa kaupunkimiljöötä, joskin runsaasti laajennetussa mittakaavassa. Eräänlaisena keskuskaupunkina miellettävän Bangan lisäksi pilvien takaa on löydettävissä muun muassa rikkaille suunnattu paratiisisaari sekä vastaavasti heikompiosaisten asuinalue. Irralliset, eri puolilla taivasta leijuvat saarenkappaleet houkuttelevat tutkimaan pienimmänkin nurkan ja kolkan, mikä sai allekirjoittaneen luisumaan monesti pitkäksikin aikaa pois tarinatehtävien ääreltä.
Graafiselta ulkoasultaan Gravity Rush 2 on eittämättä yksi konsolin kauneimmista peleistä. Sarjan esikoinen noudatti pitkälti ruosteensävyistä väripalettia alueesta riippumatta, kun taas jatko-osa rohkenee leikitellä monikylläisellä värimaailmallaan. Visuaalinen ilme saattaa vaihdella radikaalistikin sen mukaan, missä kaupunginosassa tai ulottuvuudessa Kat viilettää menemään. Myös värisävyltään vahvat, kepeää piirrosmaisuutta kantavat tekstuurit iskostuvat näkökentässä siintäviin rakennuksiin ja muihin objekteihin ilman suurempaa viivettä.
Harhapotkuilla maaliin
Kokonaisuutena Gravity Rush 2 on lähestulkoon juuri sitä, mitä hyvältä jatko-osalta voi toivoa. Se on suurempi, monipuolisempi, värikkäämpi sekä näkyvä harppaus edeltäjästään. Ajoittain kömpelöstä ohjattavuudesta kuin myös itseään toistavista sivu- ja haastetehtävistä huolimatta kyseessä on pelivuoden erinomaisesti käynnistävä seikkailu, jonka parissa voi kulua huomaamatta tunti jos useampikin.