Tarpeesta ketjuksi
Transport Fever 2 noudattaa lajityypille perinteistä kaavaa. Jossain on ihminen tai hyödyke, joka pitää kuljettaa toiseen paikkaan, joko saman pitäjän sisällä tai toiselle paikkakunnalle. Homman voi pitää yksinkertaisena ja luoda vaikka vain kaupungin sisäisiä bussireittejä. Todelliset haasteet piilevät erilaisten tuotantoketjujen rakentamisessa. Esimerkiksi öljyn kuljettaminen lähteeltä jalostamoon ja siitä vielä jatkokäyttöön vaatii paljon rahaa ja vaivaa.
Kampanja starttaa hevoskärrykyydeistä ja kuljettaa läpi aikojen. Matkalla nähdään kuljetusvälineiden huima kehitys 1900-luvulla junien, bussien, lentokoneiden sekä laivojen ottaessa suuria harppauksia niin kapasiteetissa kuin nopeudessa. Historiallinen aspekti tuo mukavasti mielenkiintoa pelaamiseen.
Varsinainen koukku piilee hiekkalaatikkomoodissa, jossa voi touhuilla joko valmiiksi tehdyissä kartoissa tai sitten satunnaisesti luoduissa. Aloituspaikkansa saa valita vapaasti, ja koko ympäristö on käytettävissä oman kuljetusimperiumin luomiseen.
Raaka-Aineesta hyödykkeeksi
Logistiikkaketjujen luominen koukuttaa vahvasti. Maastonmuodot, vesistöt sekä tuotantolaitosten sijainti, kaikki tekevät omat haasteensa reittien suunnitteluun. Luodako kokonaan uusi tieverkosto, vaiko hyödyntää jo olemassa olevia kaupunkien teitä, jolloin säästyy rahaa, mutta tavara kulkee hitaammin? Juna vai rekka? Silta vai tunneli? Eri vaihtoehdoissa on aina omat hyvät ja huonot puolensa.
Yksinkertainen äänimaailma hoitaa hommansa, mutta musiikkipuoli kaipaisi kunnon meininkiä. Tylsät pimputtelut eivät jää mieleen, eikä niitä muutaman tunnin jälkeen huvita edes kuunnella. Graafinen anti on melko hyvää ja varsinkin vesistöt kimaltelevat houkuttelevasti. Pientä nykimistä ilmenee etenkin rakentaessa ja suurempien kaupunkien vilinässä. Kontrollit toimivat melko hyvin ohjaimella, vaikka tiettyjä toimintoja saa etsiä vielä lukuisten tuntien jälkeenkin.
Suklaaksi naamioituja pökäleitä kuluttajalle
Suurimmat ongelmat lymyävät pinnan alla. Kyseessä on puhtaasti yksinpeli, eikä edes tekoälyvastustajia saa mukaan. Tämä voi tehdä touhusta pitemmän päälle hieman tylsää, ellei sitten nauti suunnattomasti yksin näpräämisestä. Oli niin tai näin, kilpailutilanne toisi uutta särmää sekä jännitystä logistiikkaimperiumin rakentamiseen.
Muutamat pienet bugit aiheuttivat ärsytystä jopa siinä määrin, että en enää halua koskea koko peliin. Esimerkiksi rekat eivät aina tajua ottaa saatavilla olevaa lastia, vaan niille pitää käydä erikseen valikosta näpräämässä merkintä jokaisen lastityypin kohdalle. Lisäksi vuoristoradan rakentaminen osoittautui mahdottomaksi. Rakennustyökalu halusi jostain syystä tehdä aina tunnelin, vaikka tarkoitus oli rakentaa mukavasti vuoren rinnettä myötäilevä rataosuus. Mikään yritys tai viritys ei auttanut. Viimeinen niitti oli sataman päivitys, jolloin sitä käyttävät laivat menivät rikki niin, etteivät ne enää osanneet ottaa mitään kyytiin. Edes sataman tai reitistön uudelleenrakennus ei auttanut, vaan laivat seilasivat tyhjillään aiheuttamassa valtavia tappioita.
Transport Fever 2 Console Edition tarjoaa hetkittäin mukavaa ja haastavaa puuhaa, mutta sitten on tuo mainitsemani peli-iloa syövä kääntöpuoli. Ehkä ongelmat korjataan päivityksillä tai sitten niiden kanssa on opeteltava elämään, mikäli haluaa nauttia logistiikkanäpräyksestä konsolilla.