Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Fruit Ninja Kinect (XBLA)

Kännykkäpohjaisten pelien siirto konsolien latauspalveluihin on aina vähän riskaabelia. Euron hintaisen tuotteen käännöstyössä hinta nousee usein moninkertaiseksi, vaikka sisältöön ei välttämättä kajota lainkaan. Hyvässä lykyssä konsolinomistajat saavat aavistuksen prameammat kuoret. Sama kaava näkyy Summer of Arcade -kampanjan ainoassa Kinect-pelissä Fruit Ninja Kinect.

Hedelmätorin ninja

Fruit Ninja Kinectin idea on yksinkertainen: silvo hedelmiä. Erillistä ohjainta ei tarvita, sillä pelaaja hoitaa silppuamisen itse. Kinect-sensori tunnistaa pelaajan ja luo hänestä varjon peliin. Ruudun alalaidasta lentää erilaisia hedelmiä, joita pätkitään huitomalla tai notkeana kaverina potkimalla ilmaan. Jokainen osunut sivallus kerryttää pistesaldoa. Kolmen tai useamman C-vitamiinipommin yhtaikaisesta puolittamisesta saa ylimääräisiä pisteitä. Pelkällä huitomisella ei siis kärkisijoille päästä, vaan tosininjan tavoin mielen hallinta ja mestarillisen tarkat vedot ovat avaimet voittoon.

Pelimuotoja on neljä erilaista. Classic-tilassa pelaajalla on kolme elämää, joista verotetaan ohi menevät hedelmät. Lisämahdollisuuksia saa kerryttämällä tarpeeksi pisteitä. Satunnaisesti sekaan ilmestyviin pommeihin kajoaminen puolestaan lopettaa yrityksen kertarysähdyksellä. Zen-pelimuodossa tärkeintä on saada vain mahdollisimman paljon pisteitä aikarajan puitteessa, eikä pommeja ole lainkaan. Arcadessa ilmassa lentävät hedelmät moninkertaistuvat ja mukaan tulevat miinuspisteitä antavat räjähteet sekä erikoisbanaanit, jotka hidastavat aikaa, tuplaavat pisteet tai täyttävät ruudun hedelmillä. Neljäs Party-tila on kaksinpeli, jossa taistellaan joko toisia vastaan tai samalla puolella. Kilpailullisessa tilassa omat hedelmät on värikoodattu ja vastustajan meloneihin kajoamisesta menettää pisteitä. Kumppanista (tai tilasta) riippuen tulos voi olla myös musta silmä.

Kinect-siirto on onnistunut äärimmäisen hyvin. Viive on miltei olematon. Taustalla näkyvän varjon vuoksi pelitilanteen hahmotus on nopea, joskin tarkkuudessa olisi hieman parannettavaa. Varsinkin alueen äärilaidoille eksyvät hedelmät ovat miltei mahdottomia kerättäviä. Sensori rekisteröi liikkeet myös aavistuksen liian herkästi, mikä näkyy lepokäden ylimääräisinä sivalluksina. Valikkosurffaus hoidetaan perinteisen Kinect-valinnan sijaan huitomalla. Sensorin epätarkkuus nousee valikoissa paljon suuremmaksi ongelmaksi kuin varsinaisessa pelissä. Lyönnit rekisteröityvät välillä minne sattuu, ja avattavia lisiä selatessa sivupalkin rullaaminen on työn ja tuskan takana.

Hedelmätöntä hekumaa

Yksinkertaisuudestaan huolimatta Fruit Ninja Kinect on yllättävän hauska. Erilaista pelattavaa siinä ei tosin ole nimeksikään. Pelitilojen lisäksi kerättävänä on ainoastaan erilaisia taustoja ja visuaalisia tehosteita lyönteihinsä. Toisaalta tekemisen hauskuus tavoittaa jotain olennaista aktiivisesta pelaamisesta: peliin on helppo päästä sisään, se hyödyntää Kinectiä optimaalisella tavalla ja huitominen on ennen kaikkea nautinnollista. Plus ninjaillessa tulee hiki.

Ja jos et minuun luota, niin usko edes Paavia.

Fruit Ninja Kinect on saatavilla Live Arcadesta 800 Microsoft-pisteellä.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi